A fertőtlenítés alapvető szabályai

Amikor fertőtlenítésről beszélünk, akkor két nagyon fontos fogalmat kell elkülönítenünk egymástól: a fertőtlenítést és a sterilizálást. A sterilizálás fogalma a mikroorganizmusok teljes eltüntetését jelöli, vagyis azt a folyamatot, melynek során egy adott felületet teljesen megtisztítunk mindenféle kórokozótól, a fertőtlenítés pedig azt a vegyi eljárást jelöli, amely megakadályozza a mikroorganizmusok további szaporodását, azonban tudni kell, hogy ez nem jelent teljes sterilitást, csupán egy megelőző eljárás a másikkal szemben.

A fertőtlenítés folyamatai

A különböző fertőtlenítésre alkalmas szerek széles skálán terjedtek el az egészségügyi piacon, és csak mint a plinko vélemények, vagy sok más dolgoról alkotott vélemények szerint, nem jelenthetjük ki teljes bizonyossággal, hogy melyik vegyszer és technika válik be a legjobban. Amikor olyan dolgokról beszélünk, mint a plinko vélemények, vagy a fertőtlenítő vegyszerekről alkotott vélemények, tudnunk kell, hogy nagyon sok olyan tényező van, amely befolyásolhatja azt, hogy melyik ember milyen fajtát gondol jónak. Ha a legjobb fertőtlenítőszert kell kiemelni, akkor a szesz és a klór az, amelyről egyhangúan mindenki azt gondolja, hogy szuperül használható a felületek fertőtlenítésére. Ha pedig fizikai sebekről van szó, akkor a jód az, amit a legtöbb egészségügyi intézményben alkalmaznak.


A sterilizálás
Ha sterilizálásról beszélünk, akkor nem olyan sokrétű a dolog, mint a plinko vélemények, vagy a különböző fertőtlenítő szerekről alkotott vélemények sokasága, mivel a sterilizálásra alkalmas eszközökből sokkal kevesebb van. A legelterjedtebb közülük a pupinel, ami magas hőfokon, száraz gőzzel sterilizálja a kisebb felületeket. A nagyobb terek sterilizálására pedig leggyakrabban az UV lámpát, vagy az ózonos gőtisztítást alkalmazzák.